CLARIN-DK

CLARIN-DK er en infrastruktur, hvor forskere kan deponere, dele og downloade sprogbaserede materialer, såsom tekster, transskriptioner, leksika, ordlister, audio- og videofiler. CLARIN-DK indeholder også interaktive sprogværktøjer.

Projektet Clarin.dk

CLARIN-DK er det danske bidrag til den europæiske forskningsinfrastruktur for humaniora CLARIN ERIC, og ved at dele sine data i CLARIN-DK deler man dem med andre forskere i Europa.

Finansieringen af CLARIN-DK-infrastrukturen

Finansieringen af CLARIN-DK-infrastrukturen er fra 2018 blevet overtaget af Københavns Universitet. Centret understøttes og finansieres af Det Humanistiske Fakultet og Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på KU indtil slutningen af 2022. Så længe finansieringen fortsætter, vil CLARIN-DK-centret sikre adgang til og bevarelse af data i infrastrukturen. I tilfælde af manglende finansiering fra Det Humanistiske Fakultet og Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, vil der blive lavet en aftale om bevarelse af data med enten Københavns Universitet eller med et andet medlem af CLARIN ERIC.

Projektets hjemmeside

Læs mere om projektet på info.clarin.dk
Besøg infrastrukturen: CLARIN-DK

Forskere

Navn Titel Telefon E-mail
Bart Jongejan Softwareudvikler +4535329075 E-mail
Costanza Navarretta Seniorforsker +4535329079 E-mail
Dorte Haltrup Hansen Akademisk medarbejder FU +4535329070 E-mail
Simon Gray Forskningsfuldmægtig +4535337688 E-mail
Sussi Olsen Akademisk medarbejder FU +4535329064 E-mail

Clarin-dk logo

Støttet af

Finansieringen af CLARIN-DK-infrastrukturen er fra 2018 blevet overtaget af Københavns Universitet.

Centeret understøttes og finansieres af Det Humanistiske Fakultet og Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet indtil slutningen af 2022.

Kontakt

Costanza Navarretta
National CLARIN-koordinator
Seniorforsker
Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
Københavns Universitet